Tapahtumakalenteri

Tulevat tapahtumat

 

21.10.2020

 

Italian klassikot: Appassimento ja Amarone keskiviikkona 21.10.2020 klo 18
Yhteistyössä Masi ja Winestate

Masi Appassimento ja Amarone

Keväällä koronapandemian vuoksi peruutettu Masi-tasting järjestetään nyt lokakuussa. Massimiliano Dalla Fior ohjaa tastingin videoyhteydellä ja paikan päällä meitä opastaa Winestaten Product Manager Riitta Välitalo.

 

Boscainin perheen Vaio dei Masi -laaksosta Valpolicellasta 1770-luvulla ostama pieni viinitila on kasvanut vuosisatojen myötä kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi.

 

Perheomisteinen Masi-viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen muun muassa kuivattuja rypäleitä hyödyntävät Appassimento- sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet kiinteäksi osaksi pohjoisitalialaista viininvalmistusta.

 

Pitkää perinnettä kunnioittaen Masi valmistaa yhä puhdaspiirteisiä ja herkullisen tasapainoisia viinejä Veneton paikallislajikkeista. Viinejä myydään yli 120 maassa.

 

Masilla on viinitilat myös Toskanassa (Poderi del Bello Ovile) ja Argentiinassa (Masi Tupungato).

 

Maistettavat viinit:

 

  • Masi Bonacosta Valpolicella Classico 2018
  • Masi Campofiorin 2016
  • Masi Brolo di Campofiorin 2014
  • Masi Costasera Amarone Classico 2015 (James Suckling 95 points)
  • Masi Riserva di Costasera Amarone Classico 2015
  • Masi Costasera Amarone Classico 1997 (saatavilla kansainvälisistä verkkokaupoista)

 

Tutustumme viineihin maistelulautasen kera.

 

Tervetuloa mukaan!

 

Paikka: Bar Jackie (kabinetti), Iso Roobertinkatu 21, 00120 Helsinki
Aika: Keskiviikko 21.10.2020 klo 18
Esittelijä: Massimiliano Dalla Fior, Masi (videoyhteys), paikan päällä Product Manager Riitta Välitalo, Winestate

.

 

31.10.2020

Vierailu Ainoa Wineryyn ja viinintekijän lounas
Lauantaina 31.10.2020 klo 10.30 – 16.30
Rekolanpolku 65, Hollola

Ainoa WineryVuonna 2008 Suomeen muuttanut ecuadorilais-amerikkalainen pariskunta Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen halusi jatkaa viiniharrastustaan myös uudessa kotimaassaan. Paola ja David ovat molemmat suorittaneet viinin tuotannon ammattitutkinnon Suomessa. Tarkan kehitystyön ansiosta kotiviiniharrastuksena alkanut toiminta on tänä päivänä ammattimaista viininvalmistusta. Uudet tuotantotilat Hollolassa sekä Italiasta ja Saksasta tilatut terästankit mahdollistavat jopa 50 000 litran vuosituotannon.

 

Eteläeurooppalaisia viininvalmistusmenetelmiä hyödyntäen valmistettavat viinit edustavat suomalaisen metsän ja puhtaan maaperän aitoja makuja ja sisältävät muun muassa mustikkaa, hillaa, puolukkaa, mesiangervoa ja kuusenkerkkää. Marjat käytetään kokonaisuudessaan ja ne puristetaan mehuksi vasta käymisen jälkeen. Näin syntyy rypäleviineille tyypillisiä tanniineja ja maku syvenee.

 

Ainoa Wineryn viinit ovat voittaneet useita kansainvälisiä palkintoja: mustikoista valmistettu Sametti voitti kultaa Kaliforniassa vuonna 2016 järjestetyssä viinien laatukilpailussa. Makea vadelmaviini Vaapukka oli sarjansa paras Pariisissa järjestetyssä viinikilpailussa vuonna 2017. Uraauurtava työ pohjoismaisen ruoan ja juomien hyväksi noteerattiin myös Reykjavikissa Embla Nordic Food Awards 2019 -ruoka-artesaanipalkinnolla.

 

Aikataulu lauantaina 31.10.2020

 

  • Klo 10.30 Bussikuljetus Hollolaan. Lähtö Kiasman pysäkiltä, Mannerheiminaukio 2.
  • Klo 12 Saapuminen Ainoa Wineryyn
  • Klo 12-15.00 Paola ja David kertovat meille viineistään ja tuotannostaan, syömme lounaan
    (3 ruokalajia, joihin yhdistetty 3 tastingviiniannosta). Mahdollisuus tehdä viiniostoksia.
  • Klo 15.15-16.30 Paluu Helsinkiin Kiasman pysäkille

 

Tervetuloa mukaan viinimatkalle!

 

Paikka: Ainoa Winery, Rekolanpolku 65, Hollola
Aika: Lauantai 31.10.2020 klo 10.30-16.30. Lähtö Kiasman pysäkiltä, Mannerheiminaukio 2.
Hinta: 45 euroa, sis. bussikuljetus Helsinki-Hollola-Helsinki, 3 ruokalajin lounas ja 3 tastingviiniannosta.

 

Paikkoja on rajoitetusti. Tapahtumassa huomioidaan koronapandemiaan liittyvät ohjeistukset.
HUOM! Tilaisuus on tarkoitettu vain yhdistyksen kannattajajäsenille.

 

Katso tarkemmat tiedot ja varaa paikkasi. Ilmoitathan myös mahdolliset ruoka-aineallergiasi.

 

Menneet tapahtumat

 

28.9.2020

Bulgarian laatuviinit maanantaina 28.9.2020 klo 18

Yhteistyössä Vino Amore
Viinibaari Wine Stories, Vironkatu 11, 00170 Helsinki

 

Bulgarian laatuviinit

  • Itä-Euroopan viinit ovat kasvattaneet suosiotaan maailmalla vuosi vuodelta niin viiniammattilaisten kuin harrastajienkin keskuudessa. Kannattajajäsenten syyskauden tapahtumat käynnistyvät tutustumisella bulgarialaisiin laatuviineihin Star Wine Listin Special Jury Prize -palkinnolla palkitsemassa Wine Stories -viinibaarissa omistajansa Snejana Eskelisen johdolla.
  • Bulgarialla on pitkät, vuosisatoja vanhat viinin valmistuksen perinteet ja maassa kasvatetaan sekä omia että kansainvälisiä rypäleitä. Tänä päivänä tuotannossa hyödynnetään rohkeasti uusia ideoita ja teknologiaa.
  • Pienestä koostaan huolimatta Bulgarian maaperä vaihtelee maan eri osissa, mikä näkyy ja maistuu viineissä. Bulgarialaiset viinit ovat keränneet viime vuosina myös kansainvälisiä palkintoja ja ovat lunastaneet paikkansa osana modernia gastronomiaa.
  • Maistelemme illan aikana kuusi eri viiniä, tutustumme maan viinihistoriaan ja uniikkiviineihin myös ainutlaatuisista maan omista rypälelajeista.

 

Maistettavat viinit:

 

  • Midalidare Estate – Blanc de Blanc
  • Chateau Burgozone – Tamyanka
  • Bendida – Winery Vrachansky Msiket – Limited edition Natural wine
  • Medi Valley Rubin
  • Vinica Mavrud 2018
  • Villa Melnik, sweet wine

 

Tutustumme viineihin maistelulautasen kera.

 

Tervetuloa mukaan lämpimiin syksyn tunnelmiin!

 


Paikka: Viinibaari Wine Stories, Vironkatu 11, 00170 Helsinki
Aika: Maanantai 28.9.2020 klo 18
Esittelijä: Snejana Eskelinen, Vino Amore

 

Hinta: 25 euroa, sis. viinit ja maistelulautasen

 

 

31.8.2020

The Best Sommelier of Finland 2020
Sponsored by Wines of Germany
Ravintola Soima – Wanha Satama, Helsinki

Sommelierien SM-kilpailut 2019

Vuoden 2020 Sommelierien Suomen mestari valitaan Ravintola Soimassa Wanhassa Satamassa!


Ohjelma maanantaina 31.8.2020

 

  • Klo 15 -16 Spätburgunder masterclass by Wines of Germany
  • Klo 16 Best Sommelier of Finland Finaali
  • Klo 19 Awards dinner

 

  • Masterclass ja finaali – Vapaa pääsy
  • Illallinen – Hinta 59 €
    Sisältäen: Aperitiivin, kolme ruokalajia ja ruokajuomina “The coolest Wines of the World”
  • Varaa paikkasi